2022.12.02.

 
Johathan: Emmanuel Macron elnök és az Európai Unió ellen a francia vasutasok, tisztviselők, diákok, ápolónők és még sokan mások kimentek az utcákra. A jobboldali Macron kormánya messzire ment a multiknak előnyös adózással és egyéb fiskális előnyökkel, miközben a közszolgáltatásokat tönkreteszi, elitista oktatást vezet be, a dolgozók várárlóerejét csökkenti. A mintegy 130 kormányellenes megmozdulást szolidaritási akciók kisérik, a gand-i, namuri, brüsszeli  diákok, szakszervezeti tagok is velük tartottak Lille-ben, Párizsban. 
 
Ewald: Az európai bíróság elítélte Belgiumot, mert más országokkal szemben az ingatlanadót a bérlet becsült értéke alapján számolja ki – és kötelezi a jogszabályok megváltoztatására. Más országban a piaci bérlet az alap, ami persze általában magasabb a becsültnél. Na, ez az, ami ismét fájni fog a zsebünknek … 
 
Pierre: a kisebbik gyereknek keresztbe nőnek a fogai. Semmi gond, ma már egyszerűen korrigálható fogszabályozóval. Gyors telefon a Solidaris-nak (társadalombiztosítás) fogászati időpontot kérni. 2018-ra már nincs, 2019-re pedig még nem kezdődött el az előjegyzés! Kérdezem, milyen alternatívát javasolnak. «Sajnos azt nem tudunk». Menjek magánrendelésre a gyerekkel? E kis példa sokat mond arról, hogy az állam alulfinanszírozza a közegészségügyet.
 
Antoine: A legutóbbi önkormányzati ülésen arról szavaztak, hogy megszüntessék a mobilhálózatok átjátszóállomásaira kirótt helyi adót. Az előterjesztés indoka az volt, hogy a multinacionális vállalatok nem fizetnek úgysem, inkább bíróságra viszik az ügyet. Az egyetlen ellenszavazat a PTB-é volt (Belgiumi Munkapárt), mi fenn akarjuk tartani az adót… Ma pedig megjött a hír, Schaerbeek ökormányzata megnyerte a bírósági pert azon multik ellen, akik nem akartak fizetni! A helyi többség azonban inkább a hajléktalanoktól venne el 300 eurót és békén hagyná a multikat…
 
Antwerpen: három cég, az A.A.E. Chemie Trading, az Annex Customs és a Danmar Logistics 2014 májusa és 2016 decembere között 24 alkalommal szíriai és libanoni magánvállalatoknak szállította a szaringáz alapanyagát, amelyet vegyi fegyverként használhattak fel. Az illegális szállítmányokkal kapcsolatos botrány akkor pattant ki, amikor szíriai jelentések alapján a Knack beszámolt az export részleteiről.
 
(Franciaajkú közösség) parlamenti vizsgálat, eredmény: «A pedagógusok fizetésének utalása elavult programon alapul, amit kevesen tudnak megfelelően kezelni, feladatát nem képes betölteni, ezért gyakoriak a hibák, időt és pénzt veszítünk vele. Az adatbevitel valódi ellenőrzés nélkül zajlik még mindig papíralapú bázisról, a hibákat és anomáliákat nehézkes kideríteni. Mind az államnak, mind a pedagógusoknak pénzügyi károkat okoz».
 
Germain: Még egy adó készülődik Valloniában! A személyenkénti 50 euró éves “autonómia-adó” után, amelyet elvileg az önmagukat ellátni képtelenekre kell fordítani, újabb adófajt akar az energiaügyi miniszter, a “zöldadót”. Egy-egy háztartásra évi 45-50 eurót jelentene, s azért, hogy fedezni tudja a kormány a megújuló energia támogatása miatti megnövekedett költségeket! A következő adót a belélegzett oxigén után vetik ki?  
 
Benjamin: A randevút meghirdették. A szakszervezetek sztrájkkal összekötött brüsszeli tömegtüntetésre hívnak május 16-ra. A nyugdíjak megvédése a tét, ott leszünk!
 
Link

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to Twitter

infok 2018-04-20  RADIKALIS BAL

transform eu 2018

Hozzászólna?

Írjon nekünk a

balmix@gmx.net mailcímre, pontosítva hozzászólása tárgyát.

Köszönjük!

5096993
Mai napon
Tegnap
Ezen a héten
Ebben a hónapban
Az elöző hónapban
2018.08.01-től
640
861
5075
1501
61075
5096993

Your IP: 35.172.224.102
2022-12-02 20:37

 Adatkezelési leírás                    Impresszum                  (c)2016 Copyright BALMIX    

                                                         

      Admin


A rendszer használata közben bizonyos esetekben Önnel kapcsolatos adatokat kezelünk és adatokat (cookie -kat) tárolunk az Ön gépén.   Erről itt olvashat részletesebben.   A vonatkozó rendelkezések értemében   (lásd itt)   mindehez az Ön hozzájárulása szükséges.    Hozzájárulok